מחשבונים

מחשבון גדילה   מחשבון הריון
 

כתובת הדוא"ל שלכם:


תינוקות > מידע כללי לטיפול בתינוק

סטריליזציה: איך עושים את זה ולמה זה חשוב?

מאת: מערכת טיפת חלב ברשת | פורסם: 30/3/2017
סטריליזציה: איך עושים את זה ולמה זה חשוב?

מהי סטריליזציה? למה היא כל כך חשובה לילד בשנה הראשונה לחייו? ומה הן הדרכים לבצע תהליך זה של עיקור?

בשנה הראשונה לחייו, כאשר המערכת החיסונית של התינוק נבנית, חשוב להגן עליו מפני חיידקים וזיהומים שעלולים לסכן אותו. החודשים הראשונים הם קריטיים במיוחד, כאשר התינוק הקטן שלכם רק נחשף אל העולם. למרות שבכדי לבנות מערכת חיסונית על התינוק כן להיחשף לחיידקים, אבל חשוב לעשות זאת בהדרגה, לכן יש להקפיד על הזנה סטרילית אשר תגן עליו.
 

מטרתו של תהליך הסטריליזציה היא לחטא את הבקבוקים, הפטמות והמוצצים, באמצעות הכנסתם למים מורתחים אשר משמידים את החיידקים.

 

איך עושים סטרליזציה?
 
ראשית חשוב לציין כי סטריליזציה יש לעשות גם לבקבוקים של תינוק אשר אוכל מבקבוק תמ"ל וגם לתינוק אשר אוכל חלב אם שאוב. 
 
- שטפו היטב את הבקבוקים והמוצצים במים חמים עם סבון. כאשר מנקים את הבקבוק יש להשתמש גם במברשת מיוחדת אשר תנקה את הבקבוק היטב ותגיע גם לחלק התחתון שלו.

- חשוב לזכור שיש לשטוף את הבקבוק מיד לאחר כל ארוחה ולא למלא בקבוק נוסף מבלי ששטפתם אותו.

- לאחר שסיימתם לנקות היטב את הבקבוקים והמוצצים יש להתחיל בתהליך העיקור: ניתן להשתמש במכשיר מיוחד (סטריליזטור) המיועד לשימוש במיקרוגל או בסיר עיקור חשמלי. יש לבדוק מה הן הנחיות היצרן של כל אחד מהכלים בכדי להבין מהי הדרך הנכונה והבטוחה להשתמש בו. ברוב המכשירים יש צורך להוסיף לכלי כמות של 200 מ"ל מים, לסגור את המכסה ולחמם למשך 5 דקות. אבל שוב חשוב להבהיר שההוראות עלולות להשתנות ממכשיר למכשיר לכן חשוב לקרוא את הנחיות המכשיר שלכם.

 
- ניתן לבצע תהליך עיקור גם באמצעות שימוש בסיר עם מים מסוננים, אשר אותו יש להרתיח על הכיריים ולהכניס לתוכו את הבקבוקים, המוצצים והפטמות. הסיבה לשימוש במים מסוננים היא למנוע הצטברות אבנית על גבי המוצרים.
 
-  עם סיום תהליך העיקור יש לתלות את הבקבוקים כשהם הפוכים על גבי מתקן ייבוש מיוחד המתאים לכך.
 

 
האם כאשר התינוק מתחיל לזחול צריך להמשיך לעשות סטריליזציה?
 
הנחיות משרד הבריאות הן - כן. חיידקים אשר עלולים להצטבר על בקבוקים, פטמות ומוצצים עלולים להיות מזיקים יותר מחיידקים אשר יבלע הילד כאשר יכניס חפץ מסוים לפה. לכן הנחיות משרד הבריאות הן שיש להמשיך לבצע פעולת עיקור זו עד שמלאו לילד שנה.

 

האם ניתן לבצע סטריליזציה במדיח כלים?

רוב מדיחי הכלים לא מתאימים לבצע פעולה זו, מכיוון שרובם לא מתחמים מספיק. בכדי לבצע פעולת עקור יעילה, טמפרטורת המים צריכה להיות 90 מעלות לפחות.
 
 
האם עיקור ציוד ההזנה משמיד גם את החיידקים הטובים?

כן, אבל זה לא נורא, במהלך תהליך ההזנה עצמו מקבל התינוק את החיידקים הטובים. בנוסף עיקור ציוד ההזנה עלול להכיל חיידקים מזיקים במיוחד אשר אותם חשוב להשמיד בכדי למנוע מחלות.
 
האם צריך לעקר גם כפיות, צלחות וכוסות לתינוק?
 
ההמלצה היא לעקר גם אותם, זאת במידה ואתם מתחילים לתת לילד טעימות מוצקים לפני שמלאו לו חצי שנה. לאחר גיל חצי שנה יש צורך להמשיך לעקר רק הבקבוקים והמוצצים.

האם חשוב לפרק את כל חלקי הבקבוק בעת העיקור?
 
אכן כן. כיום בקבוקים רבים מכילים חלקים רבים ובמידה ולא תפרקו אותם ותנקו את כל חלקי הבקבוק היטב עדיין תסתכנו בכך שאזורים מסוימים לא יהיו נקיים ויצברו לכלוך אשר לא יוסר גם לאחר ששטפתם את הבקבוקים.

עד מתי עושים סטריליזציה לפגים?

במידה והילד/ה הם פגים מומלץ להתייעץ עם רופא המשפחה בכדי לקבל הנחיות לגבי המשך הסטריליזציה.

עוד על טיפול בתינוק - לחצי כאן בכדי לעבור למדור תינוקות

יש לכם שאלה? שלחו לנו והכותבים שלנו יענו.

 

רוצים לדבר על זה בפורום? לחצו כאן