מחשבונים

מחשבון גדילה   מחשבון הריון
 

כתובת הדוא"ל שלכם:


מתכונים לילדים > מתכוני ילדים

ילדים אוכלים בריא: פיתות כוסמין

מאת: מערכת טיפת חלב ברשת | פורסם: 26/2/2019
ילדים אוכלים בריא: פיתות כוסמין

אם אתם נמנעים מלהכניס קמח לבן הביתה בוודאי תשמחו שעדיין תוכלו להציע לקטנים פיתות טעימות והרבה יותר בריאות

לפניכם מתכון לפיתות כוסמין, אשר נכתב על ידי יעל בובליצקי, בעלת "טבע נכון" - יועצת לאורח חיים בריא ותזונה טבעית  ומרפאה בצמחים ובפרחי באך.


יעל שמה דגש מיוחד על תזונה בריאה לילדים בפרט ולמבוגרים בכלל ושמחה לחלוק עם גולשי האתר חלק ממאגר המתכונים שלה.

*חשוב לזכור, על פי הנחיות משרד הבריאות החדשות יש להתחיל לתת מזון מוצק לתינוק בגיל חצי שנה.
 
מצרכים:
 
300 גר' קמח כוסמין רגיל
400 גר' קמח כוסמין מלא
1 כף סילאן
1/4 1 כוס מים
1/2 כוס שמן
1 כף שמרים יבשים
1 כפית מלח
 
אופן הכנה:
 
לתוך קערה שופכים כוס מים חמימים, מוסיפים את כף הסילאן והקמחים ומתחילים לערבב מעט.

מוסיפים את השמן ולשים היטב במשך דקה. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש. המרקם צריך להיות כשל פלסטלינה רכה (לכן ייתכן ותצטרכו להוסיף עוד מים).

לאחר לישה של כמה דקות טובות מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים את הבצק לתפוח במקום חמים במשך כחצי שעה.

לאחר ההתפחה הראשונה, לשים שוב את הבצק ומוציאים ממנו את האוויר. קורצים 8-10 כדורים ומניחים אותם על נייר אפייה בתבנית מכוסה בניילון נצמד להתפחה של חצי שעה נוספת. בינתיים מחממים את התנור ל-250 מעלות עדיף להשתמש באבן שמוט אם ישנה.


לאחר שעברו 30 הדקות – לוקחים את הכדורים ומרדדים אותם על משטח מקומח לעובי של כחצי ס"מ – מכניסים לתנור ל 4-5 דקות עד שהם מזהיבים ותופחים קלות.

את הפיתות מניחים בצד להתקרר כשהם מכוסים במגבת/מטלית.
 
הערות
 
עם אבן שמוט מדדתי כ-4 דקות של אפייה.
 
במידה ותרדדו דק מדי – הפיתה יכולה להתפרק. כך גם אם לא תכסו אותה לאחר האפייה –יכולה להתייבש.
 

יש לכם שאלה? שלחו לנו והכותבים שלנו יענו.

 

רוצים לדבר על זה בפורום? לחצו כאן