מחשבונים

מחשבון גדילה   מחשבון הריון
 

כתובת הדוא"ל שלכם:


צרכנות > צרכנות המשפחה

ילדים אוכלים בריא ונכון עם Plate my Meal

מאת: מערכת טיפת חלב ברשת | פורסם: 23/8/2014
ילדים אוכלים בריא ונכון עם Plate my Meal

המיזם Plate my Meal עוסק בפיתוח ושיווק כלים פשוטים וחדשניים לאכילה בריאה והקניית הרגלי אכילה בריאים לילדים ומשפחות במטרה להתמודד עם בעיית ההשמנה העולמית ע"י מניעה

Plate my Meal הוא סטארטאפ ישראלי יוצא דופן. במקום להתמקד בחידושים טכנולוגיים בחר צוות היזמים בפתרון פשוט ביותר לבעיית הבריאות הגדולה ביותר בעת המודרנית - מגיפת ההשמנה העולמית.
 
במיזם בחרו להתמודד עם בעיית ההשמנה העולמית בדרך של חינוך מונע - בראייה ארוכת טווח זו הדרך הזולה והקלה ביותר ברמת האדם (או הילד) הבודד להבטחת אורח חיים בריא ותזונה נבונה.
 
היזמים למדו שהרגלי האכילה העיקריים נרכשים בשנים הראשונות לחיינו, כבר בתקופת ההנקה ומהרגע שאנו מתחילים לאכול מוצקים. המסקנה המרכזית מניתוח המצב היא שלהורים יש תפקיד מרכזי בקביעת הרגלי האכילה של ילדים וזאת באמצעות חינוך נכון.
 
כשנשאלה השאלה מה עושים ההורים כיום, שמביא לתוצאה כל כך עגומה בה כ-70% מהאוכלוסיה הבוגרת סובלת מעודף משקל וכך גם 1 מכל 4 ילדים בישראל (או 1 מכל 3 ילדים בצפון אמריקה), עלוהתשובות הבאות:
 
א. ההורים היום עמוסים בעבודה ופיתוח קריירה ויש להם פחות זמן לעסוק בחינוך הילדים.
 
ב. ההורים פשוט לא יודעים מה זו תזונה נבונה.
 
ג. ההורים לא מעוניינים להתעמת עם הילדים. למעשה למעלה מ-50% מההורים לילדים קטנים דיווחו כי הם מצפים שמערכת החינוך תטפל בנושא !?
 
לאור ממצאים אלו הבין הצוות שהמטרה שלו היא לספק להורים ולילדים כלים מאוד פשוטים שיוכלו לספק תשובות ברורות וקלות למימוש בניהול תזונה נבונה תוך העצמת הילדים וההורים.
 
התובנה הראשונה שלנו היתה שכדי לאכול נכון ובריא צריך לענות על 3 דילמות יסודיות:
 
1. מתי לאכול?
2. מה לאכול?
3. כמה לאכול?
 
התובנה השנייה היתה שאין כיום כלי שנותן מענה לשאלות אלו. לדוגמא: קחו את פירמידת המזון של משרד הבריאות ונסו לתת מענה לפחות לאחת מהשאלות האלו.
 
התובנה השלישית היתה שבני אדם חושבים במונחים של הארוחה הבאה ולא במונחים של תפריט יומי או שבועי.
 
התובנות האלו הביאו אותנו לפתח את מודל "פירמידת המזון ברמת הארוחה הבודדת" אותו אנו מגלמים בעזרת סט של 5 צלחות אוכל:
 
 
1. מתי לאכול – לכל ארוחה יש צלחת עם מועד מומלץ – 3 ארוחות עיקריות (בוקר, צהריים וערב) ו-2 ארוחות ביניים (עשר וארבע).
 
2. מה לאכול – כל צלחת מחולקת פיסית לתאים כאשר כל תא מייצג קבוצת מזון רלבנטית (לא אוכלים את כל קבוצות המזון בכל ארוחה) והגרפיקה בתחתית התא מייצגת את המזונות העיקריים שמומלץ לאכול מאותה קבוצת מזון באותה ארוחה.
 
3. כמה לאכול – נפח התאים מייצג את גודל המנה המומלצת (בחתך של קבוצות גיל).
 
המוצרים פותחו בשיתוף אנשי מקצוע מובילים בישראל וארה"ב ואף עברו בחינה והתייחסות של משרדי הבריאות וגורמי מקצוע בבתי חולים מובילים.
 
בימים אלו נערך בבי"ח מאיר מחקר אקדמי לבחינת השפעת המוצר הראשון שלנו על הרגלי אכילה של ילדים (בראשות פרופ' דן נמט ובאישור משרד הבריאות).
 
 
למיזם היבטים חברתיים נוספים:
 
המוצרים עומדים בתקנים מחמירים למגע עם אוכל ושימוש של ילדים ומאושרים לשימוש במיקרוגל ומדיח כלים.
 
המוצרים הינם כחול-לבן וכל רכיביהם מיוצרים במפעלים ברחבי ישראל.
 
המוצרים נארזים ע"י עובדים עם מוגבלויות.
 
כל רכיבי המוצרים ניתנים למיחזור.
 
לאחרונה השקנו את המוצר הראשון שלנו בארה"ב וישראל וניתן להזמין אותו במחירים מיוחדים לרגל הקמפיין לגיוס המונים באתר אינדיגוגו (מתחרה של קיקסטארטר).
 
ניתן ללמוד עוד על המוצרים והמיזם מהסרטון שלנו:
 
 
רקע על הצוות:
דרור תמיר, מייסד ומנכ"ל, יזם סדרתי בעל תשוקה לשיפור הבריאות לילדים קטנים.
מירב רגב, סמנכ"לית שיווק, בעלת ניסיון בינלאומי רב שנים בעולם הפרסום והשיווק.
רובי פורלינגר, הפצה ומכירות, בעל ניסיון רב בעולמות ההפצה והקמעונאות בארה"ב וישראל.
ד"ר הרולד גולדמאייר, תשתיות ארגוניות, בעל ניסיון עסקי רב שנים בתחום המכירות והפצה בארה"ב.

יש לכם שאלה? שלחו לנו והכותבים שלנו יענו.

 

רוצים לדבר על זה בפורום? לחצו כאן