מחשבונים

מחשבון גדילה   מחשבון הריון
 

כתובת הדוא"ל שלכם:


הודעות אחרונות מהפורום

 

תינוקות > תזונה תינוקות

מידע חשוב לתנאי שימוש, אכילה ואחסון נכונים לביצים

מאת: מערכת טיפת חלב ברשת | פורסם: 13/5/2016
מידע חשוב לתנאי שימוש, אכילה ואחסון נכונים לביצים

מה משמעותם של התאריכים המודפסים על גבי הביצים? איפה מומלץ לקנות ביצים? כיצד יש לאחסן ביצים? מה הן ההמלצות הנוגעות לאכילת ביצים ותינוקות? ומידע חשוב נוסף שחובה לקרוא

לפניכם מידע מטעם משרד הבריאות העוסק בתנאי שימוש ואחסון נכונים לביצים. לפניכם כל פרטים:
 
על קליפות הביצים ובתוכן עלולים להיות חיידקים גורמי מחלה למשל, חיידק הסלמונלה (Salmonella enteritidis) אשר התפתחותם תלויה בטמפרטורה, בזמן ובתנאי אחסנת הביצים. לכן חשוב להקפיד על טיפול נכון בביצים.
 
 
סימון תאריכים על ביצי מאכל
 
על הביצה מודפסים שני תאריכים:
 
*תאריך אחרון לשיווק – עד לתאריך זה מותר למכור את הביצה בחנות. 
 
*תאריך אחרון לשימוש (במקרר) – עד לתאריך זה מותר להשתמש בביצה למאכל, אם היא אוחסנה במקרר מאז רכישתה או מהתאריך האחרון לשימוש (המוקדם מהשניים).
גם אם הביצה מאוחסנת בחנות בקירור אסור לשווקה לאחר התאריך האחרון לשיווק.
 
 
קניית ביצים
 
מומלץ
 
יש לקנות ביצים רק ברשתות  שיווק או בחנויות ממוזגות כאשר הן ארוזות באריזה חד פעמית סגורה.
יש לוודא שעל האריזה קיים סימון הכולל את שם תחנת המיון, כתובתה, סוג הביצים והתאריך האחרון לשיווק.
 
יש לוודא שעל גבי הביצה עצמה קיים סימון מזהה של תחנת המיון (קוד) וכן תאריך אחרון לשיווק ותאריך אחרון לשימוש.
 
לא מומלץ
 
לקנות ביצים בשווקים פתוחים וחנויות לא ממוזגות.
לקנות ביצים ללא סימון.
לקנות ביצים סדוקות או שבורות.
לקנות ביצים שקליפתן אינה נקייה.
לרכוש ביצים שהתאריך האחרון לשיווקן חלף.
 
התקנות מחייבות את תחנות המיון והמשווקים לאחסן ולהוביל ביצים בטמפרטורה של עד  20 מעלות צלזיוס.
 
אחסון ביצים בבית
 
מומלץ
 
 לאחסן את הביצים אך ורק במקרר. 
 
במקרר בבית מומלץ למנוע מגע בין הביצים ואריזתן לבין מזונות גולמיים מסוגים שנים כדוגמת בשר וירקות.
 
למנוע מגע בין מזונות מוכנים לאכילה לבין מזונות המשמשים כחומר גלם לבישול.
 
להוציא את הביצה מהמקרר סמוך לשימוש בה.
 
 
לא מומלץ
 
אסור לשטוף ביצים, השטיפה עלולה לגרום לחדירת החיידקים דרך הקליפה.
 
במקרה שרוצים להכניס את הביצה יחד עם הקליפה לבישול ממושך (כמו בחמין) ניתן לשטוף את הביצה מיד לפני השימוש, וכך לא יהיה מספיק זמן להתפתחות החיידקים.
 
 
השימוש בביצים
 
מומלץ
 
לא להשתמש בביצים טריות או במאכלים המכילים ביצים אלא לאחר שבושלו בישול מלא. ניתן לוודא שבושלו כנדרש על-ידי בישול במים רותחים 10 דקות או שהחלבון והחלמון נקרשו. במידה ויש מדחום המיועד לשימוש במזון ניתן לוודא הגעת הטמפ' ל-72 מעלות צלסיוס.
 
כדי לוודא שהביצה בושלה כנדרש יש לבשל אותה במים רותחים לפחות 10 דקות או לטגן אותה עד שהחלמון וחלבון קרושים. 
 
את הביצים שבושלו ולא נאכלו, יש להחזיר למקרר.
 
יש למנוע מגע בין ביצים שבושלו לאלה שלא בושלו.
 
יש להקפיד על שטיפה יסודית של הידיים (במים וסבון) לפני ואחרי הטיפול בביצים או באריזתן, כמו כן יש לנקות ניקוי יסודי את הכלים שבאו במגע עם הביצים הגולמיות על מנת למנוע העברת חיידקים למזונות אחרים או לביצים המבושלות. 
 
לא מומלץ
 
להכין מאכלים מביצים טריות בבית כגון מיונז, מוסים וכד'.
 
אסור להשתמש בביצים סדוקות או שבורות.
 
 
כיצד משלבים ביצים בתזונת התינוק?
 
למרות שבעבר ביצה נחשבה למאכל שנהוג לתת רק בשלב מאוחר יחסית (בגיל שנה), כיום ניתן לחשוף תינוקות לביצה כבר בשלב הטעימות.

בגיל החשיפה למזון מוצק ומעבר לארוחות מוצקים שלמות (מגיל חצי שנה) ניתן לחשוף בתחילה לביצה עד 2 כפיות ביום, בכדי לשלול תגובה אלרגית.

החל מגיל 6 חודשים, במידה והילד אוכל ארוחות מוצקים שלמות ולא הייתה תגובה אלרגית לביצים - ניתן להציע ביצה שלמה, אין צורך להפריד בין החלבון לחלמון ואין הגבלה של כמות ביצים לשבוע.

יש להקפיד להציע לתינוק אך ורק ביצים עשויות היטב ולא ביצים רכות, לוודא שהחלמון והחלבון נקרשו כראוי.

יש לכם שאלה? שלחו לנו והכותבים שלנו יענו.

 

רוצים לדבר על זה בפורום? לחצו כאן