מחשבונים

מחשבון גדילה   מחשבון הריון
 

כתובת הדוא"ל שלכם:


מתכונים לילדים > גבינה וחלב

מתכון: תפוח אדמה בשמנת ופטריות

מאת: מערכת טיפת חלב ברשת | פורסם: 17/5/2010
מתכון: תפוח אדמה בשמנת ופטריות

לרגל חג השבועות 2010 רכזנו עבורכם ארבעה מתכונים חלביים, קלים וטעימים, המתאימים למאכל בחג, ביום חול והכי חשוב - מתכונים שגם הקטנים נהנים לזלול

תפוחי אדמה בשמנת ופטריות
 

מצרכים:
ארבעה תפוחי אדמה גדולים
סלסלת פטריות שמפניון
שני בצלים
מיכל שמנת מתוקה של 15%
25 גרם חמאה
מלח
פלפל
גבינת פרמז'ן

הוראות הכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים (אבל לא יותר מדי כדי שלא יתפוררו).

קוצצים את הבצל וחותכים את הפטריות לקוביות.

ממיסים את החמאה בסיר ומטגנים בתוכו את הבצל (עד שהוא מזהיב) וגם את הפטריות.

שופכים החוצה את המים שהפרישו החוצה הפטריות ושופכים על התערוכבת שבתוך הסיר את מיכל השמנת המתוקה.

מוסיפים מלח ופלפל, לפי הטעם, ניתן גם להוסיף גם קצת אבקת מרק או אגוז מוסקט.

את כל התערובת שבסיר שופכים מעל לתפוחי האדמה שמסודרים בתוך תבנית המתאימה לתנור

מגרדים מעל לתפוחי האדמה והרוטב גבינת פרמז'ן ומכניסים את התבנית לתנור לרבע שעה, בחום של 180 מעלות.

בתיאבון

מתכוני גבינה נוספים:
כרובית מוקרמת - למתכון המלא לחצו כאן
בורקס גבינה ביתי - למתכון המלא לחצו כאן

תפוח אדמה בשמנת ופטריות - למתכון המלא לחצו כאן

יש לכם שאלה? שלחו לנו והכותבים שלנו יענו.

 

רוצים לדבר על זה בפורום? לחצו כאן