מחשבונים

מחשבון גדילה   מחשבון הריון
 

כתובת הדוא"ל שלכם:


מתכונים לילדים > פשטידות ומאפים

בורקס החצילים והגבינה של מירי777

מאת: מערכת טיפת חלב ברשת | פורסם: 25/8/2010
בורקס החצילים והגבינה של מירי777

בורקס נהדר עם גבינה צפתית, פרורי לחם, שומשום וחצילים קלויים

לבצק:
4 כוסות קמח
1 גביע אשל
200 גרם מרגרינה חתוכה לקוביות
1 כף חומץ
1 כף שמן זית

למילוי:
2 חצילים קלויים
200 גרם גבינה צפתית
2 כפות פירורי לחם
1 חלמון מעורב עם מעט מים
שומשום לזרייה, אם רוצים

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מכניסים למעבד מזון את הקמח, האשל והמרגרינה ומעבדים עד להיווצרות כדור בצק. מוציאים ומוסיפים לבצק את השמן והחומץ. לשים מעט ומניחים במקרר לחצי שעה.
בינתיים מכינים את המילוי. קולפים את החצילים, קוצצים ומסננים את הנוזלים. מערבבים עם הגבינה ופירורי הלחם.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של 1/2 ס'מ וקורצים ממנו עיגולים. מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמלית ומקפלים לחצי. צובטים את שולי הבצק למניעת פתיחה בעת האפייה. מברישים בחלמון מעורב במעט מים וזורים מעל שומשום. אופים בחום של 180 מעלות עד להשחמה זהובה, כ- 30 דק'.

יש לכם שאלה? שלחו לנו והכותבים שלנו יענו.

 

רוצים לדבר על זה בפורום? לחצו כאן